Even voorstellen…

Een marathon  lopen is een leuke bezigheid, die we beide in min of meerdere mate beoefenen.
Een marathon organiseren is hele andere koek. Waarom deze sores op je hals halen als je alle plezier hebt in lopen? Naast hardlopen hebben we ook andere interesses, en een van die interesses is de strijd tegen kinderarbeid in India.

Door onderwijsvoorzieningen te creëren voor de jongste kinderen en daarnaast ouders te overtuigen van het belang van onderwijs, kunnen deze kinderen toch naar school. Tevens worden andere activiteiten opgezet die het leven en werken van kinderen en hun ouders verbeteren.
Bijvoorbeeld het oprichten van schoolbesturen, voedings- en gezondheidsprogramma’s, scholing voor ouderen, ondersteuningsactiviteiten voor vrouwen en sport en spel.

Wat is nu leuker dan het nuttige met het aangename verbinden.
Uw deelname levert iets op, wat besteed kan worden aan de stichting Child Learn. Per inschrijving kan een kind een half jaar lang naar school gaan en hoeft geen kinderarbeid te verrichten. Daarom vinden wij het belangrijk om de situatie van de kinderen daar onder uw aandacht te brengen. Het gaat niet om geld alleen. We moeten ons er ook van bewust worden dat ook wij een verantwoordelijkheid hebben voor de kinderen daar.

Het aardige is dat u gedurende deze marathon    voldoende tijd hebt om hierover na te denken. Natuurlijk kunt u ondertussen ook genieten van ons mooie Limburgse landschap en uw loopvermogen meten met anderen.
Als u meer wil weten over de projecten van Child Learn dan kunt u dit vinden op www.childlearn.nl

Wij hopen dat we op 24 juni veel loopvrienden mogen begroeten en dat het een sportieve en gezellige boel mag worden.

Christine en Henry Okkersen